Logo 1 - Per Passione
Forside

Ensemblet

Sangerne

Koncerter og arrangementer

Aktuelle projekter

Hør ensemblet


Billeder af ensemblet

Pressemateriale

Diskografi

KontaktPomponio Nenna -
L'ottavo libro de madrigali

KoncertforedragSiden konceptet fik sin spæde begyndelse ved en koncert i Skjoldhøj Kirke i 2012 er koncertforedraget blevet en af Per Passiones absolutte specialiteter.
  Koncertforedragene giver os mulighed for at præsentere den for publikum alligevel ofte noget fremmedartede musik, vi beskæftiger os med, i en ramme der fremmer både glæde og forståelse.
Om end vi synger italienske madrigaler, engelsk kirkemusik eller franske chansoner er det vores oplevelse, at publikum i regelen opnår større fornøjelse ved musikken når de får den præsenteret sammen med ord og billeder, der sætter den i en sammenhæng – historisk, kulturelt eller musikalsk – og som ”leder øret på vej” i forhold til hvad der er centralt at lytte efter.
Ensemblets manager og sprogkonsulent Ida Marie Pedersen har nu efterhånden mange gange varetaget rollen som ”rejseguide” for publikum i løbet af de historiske ekspeditioner, Per Passione gennem sine koncerter tager publikum med på, og vor erfaring er til stedse, at den ekstra dimension, der gøres tilgængelig gennem Ida Maries fortællinger og præsentationer, gør koncerterne (som en kvindelig koncertgænger skrev i en e-mail til os efter vores koncert i Horsens Klosterkirke) til ”noget helt særligt”: musikkens potentiale bliver til fulde lukket op for den moderne tilhører og en langt dybere og mere nuanceret forståelse bliver mulig.

Centralt i Ida Maries præsentationer står fokus på mødet med publikum præcis dér, hvor de er. Det betyder, at indholdet i et foredrag i forbindelse med en koncert med Music of the Chapel Royal vil være et ganske andet i en landsbykirke, hvor publikum måske knapt kender til renæssancemusik fra før, end i en foredragsforening for historie i Århus eller København, hvor tilhørerne i højere grad er mødt op med en forforståelse af musikken og den periode, den er blevet til i. Evnen til at ”vejre stemningen” og udtrykke sig i passende vendinger har Ida Marie oparbejdet gennem talrige foredrag – både med Per Passione og i andre sammenhænge – og den er for Per Passione en absolut nødvendighed, da vort sigte helt siden ensemblets grundlæggelse netop har været at lukke op for renæssancemusikken og gøre den tilgængelig for nutidsmennesket.

Ida Marie Pedersen (født 1982) er stud.mag. med hovedfag i engelsk og sidefag i historie. Sin gang på universitetet har Ida Marie haft helt siden 2003, men undervejs har hun så til gengæld arbejdet i udstrakt grad indenfor flere segmenter af underholdningsbranchen. Den lange studietid har også gjort det muligt for Ida Marie at specialisere sig i exceptionel grad indenfor sine valgte studieområder – og det første af disse, der blev genstand for et samarbejde med Per Passione, var interessen for historiske sprog, da hun tilbage i 2009 hjalp ensemblet med en udtalevejledning for elizabethansk engelsk idet Per Passione skulle indøve den engelske folkesang The Three Ravens.Logo 2 - Per Passione